Wpływ migracji na demografię i rynek pracy.
Antocyjany są po największej części obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w przeróżnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w czasie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest odcienia czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Odmiany te są niemniej jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony bądź różowy, zależy pod każdym względem, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się zwłaszcza antocyjanom.
1. Wejdź
2. Sposoby na
3. Otwórz link
4. Tutaj
5. Triki